Virka!

Efter att ha gått igenom och testat ett stort urval av alla härliga sjalmönster som går att hitta på nätet har jag bestämt mig för att testa göra ett eget. 3 delar som upprepas är tanken, återstår bara att se om teorin fungerar i praktiken:)                                                                  
 

Kommentarer:

1 Åsa:

Hej!
Jag virkar Carolinasjalen nu och jag har kommit till de första popcornmaskorna och jag tycker de ser väldigt platta ut jämfört med de som finns på foto. Jag använder ett garn som är mycket mjukt och "halkigt", kan det bero på det? Jag har gjort popcornen med 5 stolpar. Garnet är gjort av mullbärssilke. Tack för ditt mönster, äntligen vågade jag börja på med en för mig avancerad sjal och det är tack vare dina tydliga diagram.

Tack på förhand!

Hälsningar Åsa

Svar: Hej! Roligt att du vill testa mönstret😀 Jag har inget bra svar på varför popcornen blir platta:/ Försts spontana tanken va att du kanske virkar " 5 stolpar tillsammans" istället för popcorn? Om det skulle vara så så finns det en bra bildbeskrivning på popcornmaska här: http://www.lookatwhatimade.net/crafts/yarn/crochet/crochet-tutorials/crochet-popcorn-stitch/ , annars är det kanske pga garnet. Har du mycket garn att virka av, testa lägg till någon stolpe i popcornmaskan och se om det gör någon skillnad! / Carro
Carolina.K

2 Anonym:

Hej!

Jag har aldrig virkat popcorn tidigare så jag har kollat youtube noga 😀 Jag testade lite olika alternativ i går kväll och det jag kom fram till är att stolpen mellan lm före popcornen blir "fel". Jag kommer välja att göra fm efter lm på popcornet. Hoppas att det inte strular till sig varvet efter. Jag återkommer om jag stöter på patrull. Tack för snabbt svar!

Åsa

Kommentera här: